Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #814761

Aşağıdakilerden hangisi UYAP'ın Adalet Komisyonlarında sağladığı faydalardan biridir? 


Tutulan tüm kayıtlar tek ve entegre bir veri tabanında tutulacağından geriye dönük her türlü arama ve sorgulamalar yapılabilmektedir.

Yargı birimlerinin karar vermesi hızlanmıştır.

Yargı sürecinde karar verilmesini destekleyecek sorgulamalar yapılabilmektedir.

Evraklar için mümkün olan yerlerde otomatik yön tanımları yapılarak evrak akışı
hızlandırılmıştır.

Hukuki konularda ve istenen diğer konularda haber grupları ve sanal tartışma ortamları oluşturulmuştur.


Yanıt Açıklaması:

Adalet Komisyonları
• Adliye ve mülhakatlardaki tüm kadroların süratli ve sağlıklı bir biçimde takibi yapılarak personel hareketleri izlenmektedir.
• Personelin tüm özlük haklarına ilişkin işlemler (izin, rapor, yetki, disiplin vs.) elektronik olarak yapılmaktadır.
• Tutulan tüm kayıtlar tek ve entegre bir veritabanında tutulacağından geriye dönük her türlü arama ve sorgulamalar yapılabilmektedir.
• Komisyonlar tarafından tutulan bütün kayıtların Personel Genel Müdürlüğündeki kayıtlarla tutarlı olması ve bunların merkezden denetlenebilmesi sağlanmıştır.
• Hâkim ve savcılar ile diğer personel yetkisi dâhilinde, izin, Yargıtay tarafından verilen notlar, yetki, diğer özlük bilgilerini öğrenme gibi işlemlerini etkileşimli olarak elektronik ortamda gerçekleştirmektedir.
• Merkez teşkilat ile taşra teşkilatı arasındaki her türlü yazışma (personele yapılması gereken tebligatlar, özlük haklarına ilişkin bildirimler, duyurular, genelgeler, mütalaalar, ayrılış ve başlayış yazıları, komisyonlar ve başsavcılıklar arasındaki tüm yazışmalar, vb.) elektronik ortamda UYAP programları ile gerçekleştirilmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum