Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #833366

Aşağıdakilerden hangisi, "Evrakı Onaya Sunma İşlemleri" ile ilgili doğru bir bilgidir?


Birime gelen ya da dosya içerisine girmiş olan evraklarınsorgulandığı, detaylarının listelendiği ve görüntülendiği ekrandır.

Bu ekranda bulunan metin alanları ve liste düğmelerinin her biri yapılacak olan sorgulama için ayrı ayrı birer kriterdir. Bu alanlardan herhangi birine bilgi girişi yapılarak sorgulama işlemi yapılır.

Sistem üzerinde kullanıcı tarafından oluşturulan evrakların onaylanması için “Onaya Sunma” işleminin gerçekleştirildiği, görüntülendiği, ekevraklarının listelendiği ve tüm evraklar üzerinde değişiklik yapılmasını sağlayan ekrandır.

Elde bulunan bilgiler ilgili alanlara girildikten sonra “Sorgula” düğmesine tıklanır ve girilen kriterlere uygun evrak ve evrakların bulunduğu dosyalar “Dosya Evrak Listesi” alanında listelenir.

Evrakın hangi birime gönderilmek üzere hazırlandığı görülmek istenir ise ilgili evrak üzerine bir kez tıklanır ve evrak seçilir “Dağıtım Listesi” düğmesi tıklanarakevraka ait dağıtım listesi görüntülenir.


Yanıt Açıklaması:

[Evrakı Onaya Sunma İşlemleri] ekranı sistem üzerinde kullanıcı tarafından oluşturulan evrakların onaylanması için “Onaya Sunma” işleminin gerçekleştirildiği, görüntülendiği, ek evraklarının listelendiği ve tüm evraklar üzerinde değişiklik yapılmasını sağlayan ekrandır. Diğer bilgiler, "Evrak Arama İşlemleri" ile ilgili bilgilerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum