Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #851269

Aşğıdakilerden hangisi "Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Genel Esaslar"ından birini içermez?


Mahkemeler ve hukuk dairelerinin iş süreçlerindeki her türlü veri, bilgi ve belge akışı ile dokümantasyon işlemleri, bu işlemlere ilişkin her türlü kayıt, dosyalama, saklama ve arşivleme işlemleri ile uyum ve işbirliği sağlanmış dış birimlerle yapılacak her türlü işlemler UYAP ortamında gerçekleştirilir.

Daire başkanı, hâkim, üye, yazı işleri müdürü ve diğer personel iş listesini günlük olarak kontrol etmek ve yargılamanın bulunduğu aşamanın gereklerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Mahkemelere ve hukuk dairelerine fiziki olarak verilen ve gönderilen her türlü evrak, elektronik ortama aktarılarak UYAP’a kaydedilir ve ilgili birime gönderilir.

Taraf ve vekilleri ile diğer ilgililer güvenli ıslak imza ile imzalamak suretiyle UYAP vasıtasıyla mahkemeler veya hukuk dairelerine postayla bilgi ve belge gönderebilirler.

Gelen evraktan sorumlu personel, UYAP üzerinden mahkeme veya hukuk dairelerine gönderilen ve iş listesine düşen belgeleri derhal ilgili kişiye ya da doğrudan dosyasına aktarır. Hâkimin onayını gerektiren evrak hâkimin iş listesine yönlendirilir.


Yanıt Açıklaması:

"Taraf ve vekilleri ile diğer ilgililer güvenli ıslak imza ile imzalamak suretiyle UYAP vasıtasıyla mahkemeler veya hukuk dairelerine postayla bilgi ve belge gönderebilirler."ifadesi bu esaslardan biri değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum