Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #833972

  1. Gerçek kişilerin UYAP Vatandaş Bilgi Sistemi üzerinden, tüzel kişi temsilcilerinin
    UYAP Kurum Bilgi Sistemi üzerinden kanun yolu başvuru dilekçeleri gönderebilmeleri için elektronik imza sahibi olmaları gerekir.
  2. Gerçek ve tüzel kişiler elektronik ortamda yapacakları kanun yolu başvurusunun harcını elektronik ortamda mahkeme veznesinin bağlı olduğu banka hesabına aktarırlar.
  3. Kanun yolu başvurusu, dilekçenin sisteme kaydedildiği tarihten 1 gün sonra yapılmış sayılır. İşlem sonucunda başvuru sahibinin elektronik ortamda erişebileceği bir alındı belgesi oluşturulur.

Yukarıda Kanun Yoluna Başvuru İşlemleri: Madde 48'de belirtilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve III

Yalnız II

I ve II

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Kanun Yoluna Başvuru İşlemleri: Madde 48 –
8) Gerçek kişilerin UYAP Vatandaş Bilgi Sistemi üzerinden, tüzel kişi temsilcilerinin UYAP Kurum Bilgi Sistemi üzerinden kanun yolu başvuru dilekçeleri gönderebilmeleri için elektronik imza sahibi olmaları gerekir. Gerçek ve tüzel kişiler elektronik ortamda yapacakları kanun yolu başvurusunun harcını elektronik ortamda mahkeme veznesinin bağlı olduğu banka hesabına aktarırlar. Kanun yolu başvurusu, dilekçenin sisteme kaydedildiği tarihte yapılmış sayılır. İşlem sonucunda başvuru sahibinin elektronik ortamda erişebileceği bir alındı belgesi oluşturulur.

Yorumlar
  • 0 Yorum