Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #833356

I.“Evrak Bilgileri” sekmesinde yer alan “Geldiği Yer/Kişi” metin alanı zorunlu bir alan olup evrakın geldiği yerin veya kişinin yazıldığı alandır. Bilgi girişi yapılır.

II. Taranmamış evrak kaydedilecek ise “Taranmamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlenir

III. Sisteme dâhil edeceğimiz evrak için tarama işlemi gerçekleştirilemiyorsa (Değerli evrak, eski bir kitap vb.) “Taranmamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlenir. “Taranmamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlendiğinde zorunlu alan olan “Evrakın Yeri” metin alanı doldurulmalıdır.

IV. [Doküman Seç] ekranında ilgili doküman üzerine tıklanarak seçilir ve “Dokümanı Seç” düğmesine tıklanır. Seçilen doküman ön izleme alanında görüntülenir.

V. “Seçilen Dokümanlar” bloğunda taranmış evrak kaydı yapılacak ise “Doküman Seç” düğmesi tıklanır ve [Doküman Seçme] ekranı açılır.

Yukarıda verilmiş olan "Dosya Evrak Kayıt İşlemleri"sin doğru sıralanmış hali aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?


V-II-IV-III-I

I-III-II-V-IV

II-IV-V-I-III

I-V-III-IV-II

IV-III-I-V-II


Yanıt Açıklaması:
  1. “Seçilen Dokümanlar” bloğunda taranmış evrak kaydı yapılacak ise “Doküman Seç” düğmesi tıklanır ve [Doküman Seçme] ekranı açılır.

  2. Taranmamış evrak kaydedilecek ise “Taranmamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlenir

  3. [Doküman Seç] ekranında ilgili doküman üzerine tıklanarak seçilir ve “Dokümanı Seç” düğmesine tıklanır. Seçilen doküman ön izleme alanında görüntülenir.

  4. Sisteme dâhil edeceğimiz evrak için tarama işlemi gerçekleştirilemiyorsa (Değerli evrak, eski bir kitap vb.) “Taranmamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlenir. “Taran- mamış Evrak” opsiyon kutusu işaretlendiğinde zorunlu alan olan “Evrakın Yeri” metin alanı doldurulmalıdır.

  5. “Evrak Bilgileri” sekmesinde yer alan “Geldiği Yer/Kişi” metin alanı zorunlu biralan olup evrakın geldiği yerin veya kişinin yazıldığı alandır. Bilgi girişi yapılır.

     
Yorumlar
  • 0 Yorum