Uluslararası İktisat Teorisi Deneme Sınavı Sorusu #796332

  1. Uluslararası tahviller, bir özel şirket, hükûmet veya resmî kurum tarafından çıkartılıp, ülke dışında satışa sunulan borçlanma araçlarıdır.
  2. Günümüzdeki uluslararası tahvillerin ortaya çıkışında, Kennedy Yönetimi’nin 1963’te koyduğu Faiz Oranlarını Eşitleme Vergisinin önemli bir yeri vardır.
  3. Uluslararası tahviller, yabancı tahviller, Eurotahviller ve global tahviller olmak üzere üç gruba ayrılırlar.

Uluslararası tahvillere ilişkin olarak yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

Yalnız II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Uluslararası tahviller, bir özel şirket, hükûmet veya resmî kurum tarafından çıkartılıp, ülke dışında satışa sunulan borçlanma araçlarıdır. Uluslararası tahviller, borçlanan ülkenin ulusal para birimi dışındaki paralar cinsinden uluslararası piyasalardan borç kaynak sağlamasına olanak verirler.

Günümüzdeki uluslararası tahvillerin ortaya çıkışında, daha önce sözünü ettiğimiz biçimde, Kennedy Yönetimi’nin 1963’te koyduğu Faiz Oranlarını Eşitleme Vergisinin önemli bir yeri vardır. O tarihe kadar Amerikan piyasasında tahvil ihraç ederek yatırım
fonu sağlayan Avrupa’daki Amerikan şirketleri, ondan sonra dolarla çıkarttıkları tahvilleri Avrupa ülkelerinde satışa arz ettiler. Zamanla bu akıma, Amerikan şirketlerinin yanında Avrupa merkezli şirketler ve resmî hükûmet kuruluşları da katıldılar.

Uluslararası tahviller, yabancı tahviller, Eurotahviller ve global tahviller olmak üzere üç gruba ayrılırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum