Uluslararası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #939565

"Her ne kadar internet kullanan insanlar tüm dünyaya yayılmış olsa da kasıtlıya da kasıtsız bir biçimde, birlikte hareket ettiklerinde, ortaya çıkan ürünün etkisi, kapsamı o ölçüde büyük olmaktadır."

Yukarıda bahsi geçen ikinci nesil interneti Web 2.0'ın özelliği aşağıdakilerden hangisidir?


Yetki Genişlemesi

Bağlı Dünya

Açıklık

Ağ Etkisi

Ortaya Çıkarma


Yanıt Açıklaması:

Yetki genişlemesi: Her ne kadar internet kullanan insanlar tüm dünyaya yayılmış olsa da kasıtlıya da kasıtsız bir biçimde, birlikte hareket ettiklerinde, ortaya çıkan ürünün etkisi, kapsamı o ölçüde büyük olmaktadır.

Bağlı Dünya: Dünya genelinde çok sayıda insanın internet bağlantısı bulunmaktadır. Bu kullanıcılar arasından 1 milyarın üzerinde insan her gün sıklıkla interneti kullanmaktadır. Bu durum internetin basit bir iletişim aracı ya da eğlence aracı olmaktan çıkıp günlük hayatın tartışılmaz bir parçası olduğunu göstermektedir.

Açıklık: Veri ve yazılım gibi internetin çoğu parçası onları kullanmak isteyen insanlar için çok ucuza ya da ücretsiz olarak elde edilebilir hale gelmektedir.

Ağ Etkisi: Daha çok bir yazılımı, ürünü ya da hizmeti kullandıkça bu yazılım, ürün ya da hizmet daha değerli hale gelmektedir. Bazı yazılımlar çoğu kullanıcının “kolektif akıl” kullanması için özellikle tasarlanmıştır. Yazımın daha çok kullanıcı tarafından tercih edilip kullanılması bir ağetkisi yaratmaktadır. Yazılımın sonraki sürümlerinin geliştirilmesi, pazara sunulması bu yolla kolaylaşmaktadır.

Ortaya çıkarma: Geçmişte, yazılımın tasarımcıları, o yazılımın nasıl kullanılacağının kararınıverebilmekteydi. Web 2.0 dönemi yazılımları kullanıcı dostu olarak nitelendirilebilecek esnek bir yapı sunmaktadır. Yazılımın sunduğu olanakların nasıl kullanılacağını kullanıcı bulmak durumundadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum