Uluslararası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #939625

Web sitelerinin video, resim ve gerçek zamanlı pek çok uygulamaları barındırması ve uygulamaların giderek gerçek yaşam deneyimlerine yaklaşması aşağıdaki Web 2.0 özelliklerinden hangisiyle ilgilidir?


Yardımcı yaratıcı olarak kullanıcılar

Zengin Deneyimler

Bağlı Dünya

Bir Platform Olarak Web

Karma hale getirebilme


Yanıt Açıklaması:

Zengin Deneyimler: Web siteleri video, resim ve gerçek zamanlı pek çok uygulamalarıbarındırmaktadır. Bu da uygulamaları giderek gerçek yaşam deneyimlerine yaklaştırmaktadır.

Yardımcı yaratıcı olarak kullanıcılar: İnsanlar sadece çevrimiçi materyallerin okuyucusu değil, aynı zamanda yazarı ve yaratıcısıdır. Katkıları, kullandıkları yazılımın değerini artırır.-

Karma hale getirebilme: Bu genellikle çok kaynağı birleştirme anlamında kullanılmaktadır.İnternet üzerindeki farklı veriler web 2.0 ortamında farklı bir amaçla bir araya getirilerek yeni ürünlerin ve bunun sonucu olarak yeni verilerin ortaya çıkmasına olanak tanımaktadır.

Bir Platform Olarak Web: Web 2.0 öncesi dönem yazılımların bilgisayara kurulmasını zorunlu kılmaktaydı. Ekonomik açıdan maliyetli olan bu uygulamalar yerini web tabanlı yazılımlara bırakmaktadır. İnternet alt yapısının güçlenmesi, veri taşıma kapasitesinin artması taşınabilir cihazların hafiflemesi web tabanlı yazılımların artmasına neden olmuştur. Bilgisayar oyunlarının web tabanlı oyunlarla ya da çevrimiçi oyunlarla yer değiştirmesi bunun ilk örnekleridir. Ofis programlarının da web tabanlı türevlerinin ortaya çıktığı ve yaygınlaştığı gözlenmektedir.

Bağlı Dünya: Dünya genelinde çok sayıda insanın internet bağlantısı bulunmaktadır. Bu kullanıcılar arasından 1 milyarın üzerinde insan her gün sıklıkla interneti kullanmaktadır. Bu durum internetin basit bir iletişim aracı ya da eğlence aracı olmaktan çıkıp günlük hayatın tartışılmaz bir parçası olduğunu göstermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum