Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #662239

Aşağıdakilerden hangisi, işlevsel açıdan ele alındığında ulaştırma sistemleri temel olarak bileşenlerden biri değildir?


Tesisler ve altyapı

Araçlar ve araç filoları

İşletmeler ve organizasyonlar

Operasyon stratejileri ve yasalar

Tedarikçiler ve dış kaynak


Yanıt Açıklaması:

İşlevsel açıdan ele alındığında ulaştırma sistemleri temel olarak aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır:
• Tesisler ve altyapı: karayolları (devlet yolları), çevreyolları (ödemeli/ücretli yollar), demiryolları ve istasyonlar, havalimanları, (deniz/suyolu) limanları ve su kanalları, boru hatları. 

• Araçlar ve araç filoları: karayolu araçları, lokomotifler, gemiler ve diğer suyolu araçları, uçaklar.
• İşletmeler ve organizasyonlar: demiryolları, havayolları, gemi işletmecileri, kara taşımacılığı ve karma taşımacılık yapan nakliye şirketleri; havalimanı işletmecileri, liman işletmeleri, karma taşımacılık istasyonları işletmecileri; altyapıdan sorumlu devlet organizasyonları, yerel yönetimlerin ulaştırma altyapısı ve planlaması ile ilgili birimler, yerel ulaştırma daireleri.
• İşlevsel tesisler ve ilgili işletmeler: bakım-onarım merkezleri (demiryolu, havayolu ve suyolu araçları) ve işletmecileri, inşaat şirketleri gibi altyapı kurucuları ve müteahhit firmaları, hava kontrol merkezleri, deniz trafik kontrol organizasyonları.
• Operasyon stratejileri ve yasalar: havayolu, karayolu, denizyolu trafik kontrolü, ulusal kalkınma planları ve stratejik planlar, ulusal ve yerel yasa ar, uluslararası kuruluşlar ve anlaşmalar, uluslararası kurallar ve kanunlar, yasa koyucular.

Yorumlar
  • 0 Yorum