Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #658180

Bilgisayar ağları ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


PAN, çok büyük bir alandaki bilgisayar aygıtları arasındaki iletişimi kurmak için kullanılan ağdır.

LAN (Yerel Alan Ağı / Local Area Network), ofis, fabrika, depo, okul binaları gibi sınırlı coğrafi alanda bilgisayarları ve aygıtları birbirine bağlayan ağdır.

WAN (Geniş Alan Ağı), birden fazla coğrafi konumdaki bilgisayar ve aygıtların birbiri ile iletişim kurmasını veya birden fazla yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır.

VPN (Sanal Özel Ağ), İnternet gibi açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcıları veya uzak ofisleri organizasyonun bilgisayar ağına güvenli bir şekilde eriştirmeyi sağlamak için geliştirilmiş sanal bilgisayar ağı yapısıdır.

PAN’lar kablolu olarak USB ve FireWire gibi veri yollarıyla, kablosuz olarak da IrDA, Bluetooth gibi teknolojiler ile kurulabilir.


Yanıt Açıklaması:

Çok küçük bir alandaki bilgisayar aygıtları arasındaki iletişimi kurmak için kullanılan ağdır. Bu ağ türünde yer alan donanım aygıtları (akıllı telefon, mobil terminal, POS terminali, mobil yazıcı vb.) kişiye yakın bulunurlar. PAN'ın menzili birkaç metre olup aygıtların birbirleriyle haberleşmelerinin yanında internet veya bir yüksek düzeydeki ağa bağlantılarını gerçekleştirmek için de kullanılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum