Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #438593

Aşağıdaki tanımlamalardan hangisi yanlıştır?


Depo Yönetim Sistemi yazılımları, tedarikçilerden gelen ürünlerin zamanında, doğru miktarlarda ve istenen noktalara teslimini hedefler.
Talep Planlama (Demand Planning) sistemlerinin temel fonksiyonu geçmiş talep verilerini kullanarak, geleceğe yönelik talep tahminlerini yönetmektir.
Optimum Ağ Tasarımı yazılımları, bir lojistik ağının stratejik seviyede en iyi tasarımını yapma amacıyla kullanılırlar.
Stok Optimizasyonu yazılımları, depolarda her bir ürün için tutulan güvenlik stoğu ve sipariş adedi değerlerinin optimum değerlerinin hesaplarlar.
Satış/Dağıtım Yönetimi yazılımlarının amacı, operasyonel seviyede siparişlerin karşılanması ve buna dönük dağıtımın en verimli ve en yüksek hizmet kalitesiyle gerçekleştirilmesidir.

Yanıt Açıklaması: Herhangi bir depodaki tüm bilgilerin tutulduğu ve tüm süreçlerin elektronik olarak yönetildiği yazılımlara Depo Yönetim Sistemi - DYS (Warehouse Management System - WMS) adı verilmektedir. DYS, depo/dağıtım merkezlerindeki mevcut stoğu, depolama kaynaklarını, elleçleme ekipmanlarını, insan kaynaklarını ve bilgisayar sistemlerini bütünleştirerek süreçlerin gerçek zamanlı ve kurallı olarak doğru ve verimli şekilde kontrol edilmesi ve yönetilmesini sağlar.
Yorumlar
  • 0 Yorum