Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #85591

Var olan bir depoyu güçlendirme ya da yeni bir depo sisteminin geliştirilmesinde Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen ve yapıların çevresel performansını değerlendiren LEED bina tasarım sistemi rehber olarak kullanılabilir. Aşağıdakilerden hangisi bu doğrultuda dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaz?


Mümkün olduğunca var olan binaların ve alanların tekrar kullanılması.
Yeşil saha projelerinde, toplum üzerinde gürültü ve trafik etkisini minimize etmek için uygun bölgenin seçilmesi.
Bitki örtüsünü yok eden, yerel su kaynaklarının tortulaşmasına, binaların temellerinin bozulmasına veya sağlamlığına etki eden toprak kaymasından korunmak için gerekli ölçümlerin yapılması.
Entegre yağmur suyu biriktirme ve stoklama sistemleri gibi su verimlilik ölçütlerini kullanarak belediye su kaynaklarının kullanımı ve atık su tasfiyesinin azaltılması.
Fabrika atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınması.

Yanıt Açıklaması: Var olan bir depoyu güçlendirme ya da yeni bir depo sisteminin geliştirilmesinde Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen ve yapıların çevresel performansını değerlendiren LEED bina tasarım sistemi rehber olarak kullanılabilir. Bu doğrultuda dikkat edilmesi gerekenler şunlardır: • Mümkün olduğunca var olan binaların ve alanların tekrar kullanılması. • Yeşil saha projelerinde, toplum üzerinde gürültü ve trafik etkisini minimize etmek için uygun bölgenin seçilmesi ve binanın doğru konumlandırılması. • Bitki örtüsünü yok eden, yerel su kaynaklarının tortulaşmasına, binaların temellerinin bozulmasına veya sağlamlığına etki eden toprak kaymasından korunmak için gerekli ölçümlerin yapılması. • Entegre yağmur suyu biriktirme ve stoklama sistemleri gibi su verimlilik ölçütlerini kullanarak belediye su kaynaklarının kullanımı ve atık su tasfiyesinin azaltılması. • Tesislerin yeşil standartlara göre tasarlanması veya yeniden enerji verimliliği olacak şekilde yapılandırılması. Örneğin az renkli çatı güneş ışınlarını yansıtır ve böylece iklimlendirme yüklemeleri, enerji giderleri ve operasyon maliyetlerini azaltır. Özellikle sıcaklık kontrollü depolarda büyük çatı alanları için etki önemlidir. Daha mükemmel bir ısı yansıtıcısı yaz aylarındaki iş ve işçi verimliliğini de arttırabilir. Erişilebilir bir çatı bahçesi kurulumunun yağmur su yönetimine göre benzer ve ekstra avantajları vardır.
Yorumlar
  • 0 Yorum