Uluslararası Ticaret Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1328641

Aşağıdakilerden hangisi İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki yeni ekonomik düzen içerisinde oluşan uluslararası ticaret hukuku gelişmelerinden biri değildir?


Uluslararası ticaret önündeki kamusal engeller çok taraflı, bölgesel ve ikili ticaret anlaşmaları ile büyük ölçüde kaldırılmıştır.

Mal ve hizmet alım-satımı başta olmak üzere sözleşme hukuku konusunda kuralların uyumlulaştırılması hatta birleştirilmesi çabaları hızlanmıştır.

Uluslararası ticaret hukuku alanındaki uyumlaştırma ve birleştirme çabaları yalnızca uluslararası sivil toplum örgütleri tarafından yürütülmüştür.

Uluslararası ticaret hukuku alanındaki uyumlaştırma ve birleştirme çalışmaları tüm hukuk sistemlerinde birbirine benzeyen kural ve ilkeler üzerinden dikkatli ve uzlaşıya dayalı bir müzakere zemini içerisinde yapılmıştır

Uluslararası kuruluşlar eliyle oluşturulan ortak kuralların uygulanması ulusal otoritelere bırakılmıştır.


Yanıt Açıklaması:

Uluslararası ticaret hukuku alanındaki uyumlaştırma ve birleştirme çalışmaları büyük oranda devletler tarafından yürütülmüştür. Bu konuda UNIDROIT ve Özel Hukuka İlişkin Lahey Konferansının büyük etkisi vardır. Bunlar sivil toplum örgütleri değil devletler arası kuruluşlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum