Uluslararası Ticaret Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1328644

İhracat ve ithalat kavramları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


İhracat devlet veya firmaların yurtdışında yaptıkları bankacılık hizmetlerini, ithalat ise devlet veya firmaların ülke içinde yaptıkları bankacılık hizmetlerini ifade eder.

İhracat devlet veya firmaların ülke içinde yaptıkları bankacılık hizmetlerini ithalat ise devlet veya firmaların yurtdışında yaptıkları bankacılık hizmetlerini ifade eder.

İhracat devletin ülke dışından yaptığı mal ve hizmet alımlarını ithalat ise firmaların ülke yurtdışına yaptıkları mal ve hizmet satımlarını ifade eder.

İhracat devlet, birey veya firmalar tarafından ülke dışına yapılan mal ve hizmet satımlarını ithalat ise devlet, birey veya firmaların ülke dışından yaptıkları mal ve hizmet alımlarını ifade eder.

İhracat devlet, birey veya firmaların ülke dışından yaptıkları mal ve hizmet alımlarını ithalat ise devlet, birey veya firmalar tarafından ülke dışına yapılan mal ve hizmet satımlarını ifade eder.


Yanıt Açıklaması:

İthalat ve ihracat hem bireyler hem devletler hem firmalar tarafından yapılabilir. İthalat yurt dışından mal alımını ihracat ise yurt dışına mal satımını ifade eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum