Üretim Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #14155

Tedarik zinciri yönetiminin hem kavramsal bir terim olarak hem de uygulamalarda imalat endüstrisi dışında da kullanılmasının gerekçesi nedir?


Tedarik zinciri yönetimi, talep, tedarik ve teknolojideki belirsizlikleri en aza indirgeyerek üst yönetimin desteği ile müşteri gereksinim ve isteklerini karşılayacak tasarımı yapmasıdır.
Rakipleri ile en iyi koşullarda rekabet ederken işletme içindeki ve tedarik zinciri içindeki işletmeler arası iletişim ve iş birliğini de en üst düzeyde tutmasıdır.
Tedarik zinciri yönetimi, hem işletme içindeki bilgi akışının ve lojistik faaliyetlerinin hem de tedarik zincirine dâhil diğer işletmelerin planlama ve kontrolünü kapsamasıdır.
Tedarik zinciri yönetimi, yarı bitmşl ya da bitmiş çeşitli ürünlerin ne kadarının beklenen hizmeti verebilmek için stoklanacağını ve tedarikçilerin istenilen malzemeyi nasıl zamanında ulaştıracağı gibi sorulara yanıt vermesidir.
İmalat endüstrisi ile ilişkili tedarik zinciri yönetimi kavramlarının, uygulamaları ve bilgi teknolojisine dayalı çözümlerinin imalat endüstrisi dışındaki endüstriler tarafından da kabul görmesidir.

Yanıt Açıklaması: İmalat endüstrisi ile ilişkili tedarik zinciri yönetimi kavramları, uygulamaları ve bilgi teknolojisine dayalı çözümleri imalat endüstrisi dışındaki endüstriler tarafından da kabul görmektedir. Bu nedenle, tedarik zinciri yönetimi, hem kavramsal bir terim olarak hem de uygulamalarda imalat endüstrisi dışında da kullanılmaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum