Uzaktan Algılama Deneme Sınavı Sorusu #678602

Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri ile alakalı aşağıda verilenlerden hangisi kesinlikle yanlıştır?


Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri çalışma prensiplerine göre aktif ve pasif mikrodalga algılama sistemleri olarak 2 ana gruba ayrılmaktadır.

Mikrodalga uzaktan algılama aktif sistemleri farklı kaynaklardan ya da yeryüzünden doğal olarak yayımlanan mikrodalga enerjisini algılayan sistemlerdir.

Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri mikrodalga frekans bandında yer alan dalgalar ile çalışan sistemlerdir.

Tıbbi amaçlara yönelik kullanılan manyetik rezonans görüntülemede (MR) mikrodalga uzaktan algılama sistemi kullanılmaktadır.

Her cisim mutlak sıcaklığına bağlı olarak mikrodalga enerji yaymaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Verilen seçeneklerden

“Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri çalışma prensiplerine göre aktif ve pasif mikrodalga algılama sistemleri olarak 2 ana gruba ayrılmaktadır.”, "Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri mikrodalga frekans bandında yer alan dalgalar ile çalışan sistemlerdir.", "Tıbbi amaçlara yönelik kullanılan manyetik rezonans görüntülemede (MR) mikrodalga uzaktan algılama sistemi kullanılmaktadır." ve "Her cisim mutlak sıcaklığına bağlı olarak mikrodalga enerji yaymaktadır." seçenekleri doğru ifadelerdir. Yanlış ifade B seçeneğidir. Mikrodalga uzaktan algılama sistemleri çalışma prensiplerine göre aktif ve pasif mikrodalga algılama sistemleri olarak 2 ana gruba ayrılmaktadır. Aktif sistemler kendi yaydıkları enerji ile algılama yapan sistemlerdir. Yani algılama için kendi enerjilerini dışarıdan bir kaynağa bağımlı olmadan üreten sistemlerdir. Pasif sistemler ise farklı kaynaklardan (örn. FM radyo yayınları, telsiz iletişim sinyalleri, vb.) ya da yeryüzünden doğal olarak yayımlanan mikrodalga enerjisini algılayan sistemlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum