Uzaktan Algılama Deneme Sınavı Sorusu #679938

I. Bütün sınıflar için eğitim örüntüleri kullanılarak özellik uzayındaki minimum ve maksimum değerler belirlenir. Diverjans analizinde, verilerin çok değişkenli normal dağılımda olduğu kabul edilir.

II. Alternatif olarak ortalama değerlerin etrafında standart sapma biriminde belirlenen alt ve üst sınırlar da kullanılabilir.

III. Bu yöntem işlemsel olarak hızlı olmasına karşın hiper paralelkenarlar arasındaki bindirmeler sınıflandırma performansı için bir avantajdır.

IV. Tanımlanamayan piksellere ek olarak bu yöntemin diğer bir sakıncası aynı pikselin birden fazla aralığa girmesidir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri Paralelkenar Yöntemi için doğrudur?


I, II ve IV

I ve II

I, II ve III

I ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Bu yöntemde bütün sınıflar için eğitim örüntüleri kullanılarak özellik uzayındaki minimum ve maksimum değerler belirlenir Alternatif olarak ortalama değerlerin etrafında standart sapma biriminde belirlenen alt ve üst sınırlar da kullanılabilir. Herhangi bir örüntü hangi aralığa denk gelirse ilgili piksel o sınıfa atanır. Bu şekilde oluşturulan karar sınırları ikiden büyük boyutlu özellik uzayında hiper paralelkenarlar oluşturur. Herhangi bir aralık içinde kalmayan bir piksel, tanınmayan piksel olarak atanır. Bu yöntem işlemsel olarak hızlı olmasına karşın hiper paralelkenarlar arasındaki bindirmeler sınıflandırma performansı için bir dezavantajdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum