Vergi Ceza Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1351539

Vergi ceza hukuku alanında idarenin genel ve düzenleyici işlem yapma yetkisi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Yaptırımlar bakımından bakımından; kanunun kapsam ve koşulları için belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin genel ve düzenleyici işlemleriyle doldurulabilir.

Kabahatlar bakımından bakımından; kanunun kapsam ve koşulları için belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin genel ve düzenleyici eylemleriyle doldurulabilir.

Suçlar bakımından bakımından; kanunun kapsam ve koşulları için belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin eylemleriyle doldurulabilir.

Kabahatlar bakımından; kanunun kapsam ve koşulları için belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin genel ve düzenleyici işlemleriyle de doldurulabilir.

Suçlar bakımından bakımından; kanunun kapsam ve koşulları için belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin genel ve düzenleyici işlemleriyle doldurulabilir.


Yanıt Açıklaması:

D şıkkı doğru diğer şıklar yanlıştır. Kabahatlar bakımından, kanunun kapsam ve koşulları açısından belirlediği çerçeve hükmün içeriği, idarenin genel ve düzenleyici işlemleriyle de doldurulabilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum