Vergi Ceza Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1351547

Tarhiyat için karşılık ayırmadan ortaklara paylaştıran (X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T)'nin sorumluluğu için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


(X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T); vergilerin asıl ve zamlarından ve vergi cezalarından şahsen ve müteselsilen, Bakanlık Komiseri ile birlikte sorumludur. 

(X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T); vergilerin asıl ve zamlarından ve vergi cezalarından şahsen ve müteselsilen, şirket genel kurulu ile birlikte sorumludur. 

(X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T); vergilerin asıl ve zamlarından ve vergi cezalarından şahsen ve müteselsilen, şirket çalışanları ile birlikte sorumludur. 

(X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T); vergilerin asıl ve zamlarından ve vergi cezalarından şahsen ve müteselsilen sorumludur. 

(X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T)'nin sorumluluğu bulunmaz. 


Yanıt Açıklaması:

D şıkkı doğru diğer şıklar yanlıştır. Kurumların tasfiyesinde kurumun tahakkuk etmiş vergileri ya da dava konusu tarhiyat için karşılık ayırmadan ortaklara paylaştırma yapan tasfiye memurları vergilerin asıl ve zamlarından ve vergi cezalarından şahsen ve müteselsilen sorumludur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum