Vergi Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #793924

Bir işveren yanında çalıştırdığı hizmet erbabına ödediği ücretten gelir vergisi kesintisini yapmamıştır. Bu durumun sonucu aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir?


Vergi idaresi, alınmayan vergiyi ve verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları vergi sorumlusundan alır.
Vergi idaresi, alınmayan vergiyi ve verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları vergi yükümlüsünden alır.
Vergi idaresi, alınmayan vergiyi ve verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları hizmet erbabından alır.
Vergi idaresi, sadece alınmayan vergiyi vergi sorumlusundan alır ama verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları yükümlüden alır.
Vergi idaresi, verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları vergi yükümlüsünden alır.

Yanıt Açıklaması: Gelir Vergisi Kanunu’nun 94. maddesinde belirtilen kuruluş ve mükellefler, aynı maddede yazılı ödemeleri yaptıkları vakit vergi kesmek zorundadırlar. Örneğin, işveren yanında çalıştırdığı hizmet erbabına ödediği ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapmak zorundadır. Vergi kesen, açıkladığımız yükümlülüğe uymayarak sorumluluğunu yerine getirmezse vergi idaresi, alınmayan vergiyi ve verginin vaktinde ödenmemesinden dolayı ortaya çıkacak faiz, zam ve cezaları kendisinden alabilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum