Vergi Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1015048

VUK m. 371’in aradığı koşulları sağlayan mükelleflerin pişmanlık kurumundan faydalanabilmesi için aranan bazı koşullar vardır. Aşağıdakilerden koşulların hangisinde yanlışlık vardır?


Yükümlünün vergi idaresine pişmanlık başvurusu yapmasından önce konuyla ilgili bir ihbarın yapılmamış olması gereklidir.

Vergi ziyaına konu fiil eksik veya yanlış yapılan vergi beyanından kaynaklı ise mükellefin keyfiyeti haber verme tarihinden başlayarak on gün içinde tamamlatması ve düzeltmesi gereklidir.

Eğer vergi ziyaına konu fiil beyanname vermemek kaynaklı ise, verilmemiş olan vergi beyannamelerinin mükellefin haber verme dilekçesinin verildiği tarihten başlayarak onbeş gün içinde verilmesi gereklidir.

Mükellefçe haber verilen ve ödeme süresi geçmiş bulunan vergilerin, ödemenin geciktiği her ay ve kesri için, gecikme zammı oranında bir zamla birlikte haber verme tarihinden başlayarak onbeş gün içinde ödenmesi gereklidir.

Haber verme dilekçesinin yetkili memurlar tarafından mükellef nezdinde herhangi bir vergi incelemesine başlandığı veya olayın takdir komisyonuna intikal ettirildiği günden evvel verilmiş ve resmi kayıtlara geçirilmiş olması gereklidir.


Yanıt Açıklaması:

Vergi ziyaına konu fiil eksik veya yanlış yapılan vergi beyanından kaynaklı ise mükellefin keyfiyeti haber verme tarihinden başlayarak onbeş gün içinde tamamlatması ve düzeltmesi gereklidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum