Vergi Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #927279

Mükellefiyetlik bakımından aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?


Mükellefi­yet kaydının terkin edilmesi, mükellefin işi bırak­masından önceki döneme ilişkin yükümlülüklerini ortadan kaldırır.

Mükellefler aynı teşebbüs veya işletmeye dahil bulunan iş yerlerinin sayısında meydana gelen artış veya azalışları vergi dairesine bildirmeye mecburdur.

Tüccarlar bakımından bir iş yeri açmak; iş yeri açılmamış olsa bile ticaret siciline veya mesleki bir teşekküle kaydolunmak işe başlamanın belirtisi olarak kabul edilmez.

Herhangi bir se­bep yüzünden işin geçici bir süre ile durdurulması işi bırakma sayılır.

İş yeri olarak kullanılmak üzere olsa dahi bir yerin tutulmuş olması veya içinde tertibat ve tesisat yapılmakta bulunması iş yerinin açıldığı anlamına gelir.


Yanıt Açıklaması:

Mükellefi­yet kaydının terkin edilmesi, mükellefin işi bırak­masından önceki döneme ilişkin yükümlülüklerini ortadan kaldırmayacaktır.

Mükellefler aynı teşebbüs veya işletmeye dahil bulunan iş yerlerinin sayısında meydana gelen artış veya azalışları vergi dairesine bildirmeye mecbur tutulmuşlardır.

Herhangi bir se­bep yüzünden geçici bir süre için durdurulması işi bırakma sayılmamaktadır.

İş yeri olarak kullanılmak üzere olsa dahi bir yerin sadece tutulmuş olması veya içinde tertibat ve tesisat yapılmakta bulunması iş yerinin açıldığı anlamına gelmeyecektir.

Tüccarlar bakımından bir iş yeri açmak; iş yeri açılmamış olsa bile ticaret siciline veya mesleki bir teşekküle kaydolunmak işe başlamanın belirtisi sayılmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum