Vergi Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #983438

I-Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler beyannamelerini yazılı usulle sunmak zorundadırlar. II-Basit usulde vergilendirilen mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda sunmak zorundadırlar. III- Tahakkuk fili beyannamenin verildiğini kanıtlayan makbuz hükmündedir. IV- Elektronik ortamda gönderilmesi zorunluluğu getirilen beyannamelerin kâğıt ortamında gönderilmesi, özelusulsüzlük cezasının kesilmesini gerektirmektedir. V- Beyana dayanan vergilerde mükellefler, ihtirazi kayıt koymamışlar ise, beyan ettikleri matrahlara ve bu matrahlar üzerinden tarh edilen vergilere karşı dava açamazlar. Yukarıda beyanname verme ödevine ilişkin verilmiş olan önermelerden hangileri doğrudur?


I, II ve III

I, III ve V

II, III ve IV

II, IV ve V

III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:
  • Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler beyannamelerini yazılı usulle sunmak zorundadırlar. - Yanlış: Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda sunmak zorundadırlar.
  • Basit usulde vergilendirilen mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda sunmak zorundadırlar.- Yanlış: Basit usulde vergilendirilen mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda sunabilecekleri gibi yazılı olarak da sunabilirler.
  • Tahakkuk fili beyannamenin verildiğini kanıtlayan makbuz hükmündedir. Doğru
  • Elektronik ortamda gönderilmesi zorunluluğu getirilen beyannamelerin kâğıt ortamında gönderilmesi, özel
    usulsüzlük cezasının kesilmesini gerektirmektedir. Doğru
  • Beyana dayanan vergilerde mükellefler, beyan ettikleri matrahlara ve bu matrahlar üzerinden tarh edilen vergilere karşı dava açamazlar. Doğru
Yorumlar
  • 0 Yorum