Vergi Yargılaması Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #927873

Danıştay ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?


Danıştay, on daireden oluşmaktadır.

Bölge İdare Mahkemelerinin verdiği kararlar hakkında yapılan istinaf başvurularını incelemek ve karara bağlamakla görevlidir.

Danıştayın dairelerinin dokuzu dava, biri idari dairedir.

Danıştay, vergi hukukuna ilişkin genel düzenleyici işlemlerden kaynaklanan uyuşmazlıklarda ilk derece mahkemesi olarak görev yapmaktadır.

Danıştay’ın Vergi Dava Daireleri Kurulu ile İçtihatları Birleştirme Kurulu, vergi uyuşmazlıklarının çözümü ve vergi hukukunun gelişmesi açısından önemli rol oynamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

İdari yargıda/vergi yargısında en üst düzey yargı organı olarak Danıştay görev yapmaktadır. Danıştay, dokuzu dava, biri idari daire olmak üzere, on daireden oluşmaktadır. Dokuz dava dairesinden dördü vergi davalarına ilişkin olarak Bölge İdare Mahkemelerinin istinaf incelemesi sonucunda verdiği kararlar hakkında yapılan temyiz başvurularını incelemek ve karara bağlamakla görevlidir. Danıştay’ın dava daireleri dışında, Vergi Dava Daireleri Kurulu ile İçtihatları Birleştirme Kurulu, vergi uyuşmazlıklarının çözümü ve vergi hukukunun geliş(tiril)mesi açısından özellikle önemli rol oynamaktadır. Cevabımız B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum