Veri Madenciliği Deneme Sınavı Sorusu #946126

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Veri ambarında yer alan verilen üzerinde çok boyutlu, çok yönlü analiz ve sorgulama yapılmasını sağlayan sistemlerdir. 

Büyük miktardaki veri yığınları üzerinde analiz yaparak veriler arasında var olan ve geleceğin tahmin edilmesine yardımcı olacak anlamlı ve yararlı ilişki ve kuralların bilgisayar yazılımları aracılığıyla aranması faaliyetleridir.

Çeşitli analiz araçlarını kullanarak veriler arasındaki örüntü ve ilişkileri keşfederek bunları doğru tahminler yapmak için kullanan bir süreçtir. 

Veri analizi için gelişmiş ve karmaşık araçlar kullanarak yığın veri kümeleri içinden daha önceden bilinmeyen olgu ve olayları keşfetmek ve veriler arasındaki mantıklı ilişkileri ve kalıpları ortaya çıkarmak amacıyla yapılan çalışmalardır. 

İstatistiksel ve matematiksel tekniklerle birlikte örüntü tanıma teknolojilerini kullanarak çeşitli depolama ortamlarında kayıtlı bulunan veri yığınları üzerinde gerçekleştirilen elemeler sonucunda anlamlı yeni korelasyon, örüntü ve eğilimlerin keşfedilmesi sürecidir. 


Yanıt Açıklaması:

Veri ambarında yer alan verilen üzerinde çok boyutlu, çok yönlü analiz ve sorgulama yapılmasını sağlayan sistemler OLAP'tır. Doğru cevap A'dır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum