Veri Madenciliği Deneme Sınavı Sorusu #946589

Aprio algoritmasının 1. adımının üçüncü aşaması aşağıdakilerden hangisidir?


I nesneler kümesindeki 1 adet nesne içeren nesne setleri belirle- nir ve belirlenen her bir nesne seti için destek değerleri hesaplanır.

Hesaplanan destek değerleri içerisinden destek eşik değeri olarak verilen 0,50 değerinin üzerinde destek değerine sahip nesne setlerinden bir nesneli sık görülen nesne kümesi L1 oluşturulur.

Giderek artan hesap yükünü azaltabilmek ve tekrar hesaplamalardan kaçınmak adına önceki aşamalarda elde edilen önsel bilgilerin değerlendirildiği aşamadır ve birleştirme ve budama adımlarından oluşur.

2 adet nesne içeren nesne setleri için hesaplanan destek değerleri içerisinden verilen destek eşik değeri 0,50 değerine eşit veya üzerinde destek değerine sahip nesne setlerinden iki nesneli sık görülen nesne setleri kümesi L2 oluşturulur.

L1 sık görülen nesne setleri kümesi elemanlarının ikili kombinasyonları alın- mak suretiyle birbirinden farklı tüm 2 adet nesne içeren nesne setleri oluşturulur. Ve oluşturulan bu nesne setlerinin destek değerleri hesaplanır.


Yanıt Açıklaması:

Üçüncü aşamada, L1 sık görülen nesne setleri kümesi elemanlarının ikili kombinasyonları alın- mak suretiyle birbirinden farklı tüm 2 adet nesne içeren nesne setleri oluşturulur. Ve oluşturulan bu nesne setlerinin destek değerleri hesaplanır. Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum