Veritabanı Programlama Deneme Sınavı Sorusu #377459

Saklı yordam aşağıdakilerin hangisinde tanımlanmıştır?


Belirli bir görevi yerine getirmek için tasarlanmış, sunucu üzerinde tutulan, birden fazla tablo üzerinde işlem yapabilen, program içinden farklı parametreler ile çağrılarak kullanılabilen SQL tabanlı komut kümesidir.

Veri kümelerinin satırları arasında birer birer ilerlemeyi sağlayan programlama yapılarıdır.

Hedeflenen çıktıları üretmek üzere belirlenebilecek algoritmaların kodlanabildiği dildir.

Verilerin saklanması için kullanılan nesnelerin (tablolar, indeksler, prosedur ve fonksiyonlar vb.) oluşturulmasını, silinmesini ve bazı temel özelliklerinin düzenlenmesini sağlayan komutlardır.

Verinin yönetilmesi ve tasarımı için geliştirilen dil.


Yanıt Açıklaması:

İMLEÇ: Veri kümelerinin satırları arasında birer birer ilerlemeyi sağlayan programlama yapılarıdır. YORDAMSAL DİL: Hedeflenen çıktıları üretmek üzere belirlenebilecek algoritmaların kodlanabildiği dildir. VERİ TANIMLAMA DİLİ: verilerin saklanması için kullanılan nesnelerin (tablolar, indeksler, prosedur ve fonksiyonlar vb.) oluşturulmasını, silinmesini ve bazı temel özelliklerinin düzenlenmesini sağlayan komutlardır. SQL: verinin yönetilmesi ve tasarımı için geliştirilen dil. SAKLI YORDAM: Belirli bir görevi yerine getirmek için tasarlanmış, sunucu üzerinde tutulan, birden fazla tablo üzerinde işlem yapabilen, program içinden farklı parametreler ile çağrılarak kullanılabilen SQL tabanlı komut kümesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum