Veteriner Hizmetleri Mevzuatı ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #1280645

Aşağıda Hayvan Hastaneleri Yönetmeliği'ne göre açılmış hastanelerin özellikleri verilmiştir. Buna göre hangileri bu hastanelerin özelliklerindendir?

I.Veteriner hekim ve yardımcı personelin, çalışırken beyaz önlük veya yeşil pantolon ve ceket giymesi zorunludur.

II.Özel bilgi ve birikim gerektiren cihazları kullanacak personel, bu cihazların kullanıldığı dallarda uzmanlık veya yeterlilik belgesine sahip olmak zorundadır.

III.Yardımcı sağlık hizmetleri personelleri, kendi yetkileri ile sınırlı işleri veteriner hekim olmadan da yürütebilir.

IV. Hastaneler 24 saat hizmet verecek ve en az bir veteriner hekim, yardımcı sağlık hizmetleri personeli ile yardımcı personel gece nöbeti tutacaktır.


I, II ve IV

II ve IV

I ve IV

I, II, III ve IV

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Bu Yönetmelikte, veteriner hekim ve yardımcı personelin, çalışırken beyaz önlük veya yeşil pantolon ve ceket giymesi zorunlu tutulmuştur. Yönetmelikte her türlü görüntüleme ve anestezi cihazı gibi özel bilgi ve birikim gerektiren cihazları
kullanacak personele, bu cihazların kullanıldığı dallarda uzmanlık veya yeterlilik belgesine sahip olmak zorunluluğu getirilmiştir. Hastanelerin 24 saat hizmet vereceği ve en az bir veteriner hekim, yardımcı sağlık hizmetleri personeli ile yardımcı personelin gece nöbeti tutacağı belirtilmiştir.Hastanelerde, yardımcı
sağlık hizmetleri personellerinin, kendi yetkileri ile sınırlı işleri veteriner hekimin sorumluluğunda yürüteceği açıklanmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum