Veteriner Hizmetleri Mevzuatı ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #840913

Hayvan ıslahı konusunda yardımcı sağlık personelinin görev ve çalışma alanları konusunda aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü verilerine göre Ülkemizde, 2015 yılı Aralık ayına kadar 3.620.902 adet suni tohumlama, 1.183.345 payet sperma üretimi yapılmıştır.

“Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında Türkiye’de çift tırnaklı ve diğer memeli hayvanlarda suni tohumlama yapabilmek için Bakanlık tarafından düzenlenen kursa katılmak ve başarılı olmak gerekmektedir.

 Tarım ve Orman Bakanlığı, 18 Aralık 2013 tarihinde, iki yıl süreli Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümlerinin örgün eğitim programlarından mezun olanlara suni tohumlama kursuna katılma hakkı vermiştir.

Yönetmelik gereği açık öğretimin bu bölümünden mezun olanların ise kurslara katılım hakkı bulunmamaktadır.

İzni iptal edilmiş olan veteriner hekimin sorumluluğunda çalışan veteriner sağlık teknisyeninin izni iptal edilmiş olmaz. 


Yanıt Açıklaması:

Doğru cevap E'dir.  İzni iptal edilmiş olan veteriner hekimin sorumluluğunda çalışan veteriner sağlık teknisyeninin de izni iptal edilmiş olur. Bu süre zarfında izni iptal edilen veteriner sağlık teknisyenleri başka bir veteriner hekimin sorumluluğu altında görev yapamaz. Bu süre sonunda il müdürlüğüne tekrar müracaat edilmesi hâlinde yapılan değerlendirmeler sonucunda kişi veya kuruluşlara gerekli izinler verilebilir. Diğer şıklar doğrudur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum