Veteriner Hizmetleri Mevzuatı ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #706587

Aşağıdakilerden hangisi 9 Mart 1954 tarih ve 6343 sayılı “Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanunun 5. maddesine göre veteriner hekimlerin vazife ve salahiyetlerinden biridir? 

I.  Hayvanları muayene, hayvan hastalıklarını tedavi etmek ve hayvanlar üzerinde muktedir olabildiği her türlü ameliyatı yapmak, ihtisası icap ettiren ahvalde ise mütehassısa (veteriner hekim) müracaatı tavsiye eylemek.  

II.  Hayvanların vasıfları ve sağlık durumları hakkında rapor vermek.      

III. Kara ve deniz hayvanlarından elde edilen gıdai, sınai maddelerle mamullerini, hayvan yemi olarak kullanılan maddelerin muayene ve ihtisas sahibi ise tahlil etmek.    

IV. Eczanesi bulunmayan yerlerde hayvan hastalıklarında kullanılan her nevi aşı, serum, müstahzar ve biyolojik maddeleri muhtevi bir ecza dolabı tesis eylemek ve bu ilaçları satabilmek.       


Yalnızca I

I ve II

I ve III

I, II, III ve IV

Yalnızca IV


Yanıt Açıklaması:

I, II, III, IV şıklarının tamamı 9 Mart 1954 tarih ve 6343 sayılı “Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanunun 5. maddesine göre veteriner hekimlerin vazife ve salahiyetlerinden biridir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum