Videonun Kullanım Alanları Deneme Sınavı Sorusu #1194321

Oyuncunun başının ve ayaklarının çerçeveye değmesi Oyuncunun baktığı tarafın boşluğun biraz daha fazla olması Oyuncunun yürüme yönünde boşluk bırakmak Oyuncu oturduğu yerden kalkıyorsa üstünde boşluk bırakmak  Aşağıdakilerden hangisi bir kameramanın uyması gereken temel kuralar arasında yer almaktadır?


II, III ve IV

I, II ve III

I, III ve IV

I, II ve III

I, II ve IV


Yanıt Açıklaması:

KAMERA KULLANIM TEKNİKLERİ

Doğru cevap A seçeneğindedir.Gerektiğinde veya değişiklik amacıyla bozulabilse de stüdyo çekimlerinde sıralanan bu temel kurallar kameramanın uyması gereken kurallardır:

  1. Çekim Ölçeklerine Uymak: Stüdyoda nesne çoğunlukla insan olduğu için ölçekler, insan özelliklerine göre belirlenir. Masa başında oturan, ayakta duran veya bir koltukta oturan bir insan için; alınabilecek boy, bel, baş gibi ölçekler büyük bir değişiklik göstermeden uygulanır.
  2. Üst ve Alt Boşluk: Bir oyuncunun başının veya ayaklarının çerçeveye değmemesi veya kesilmemesi istenir.
  3. Bakış Boşluğu: Doğrudan kameraya değil de başka yöne bakan bir oyuncunun baktığı boşluğun biraz daha fazla olması istenir.
  4. Yürüyüş ve Kalkış Boşluğu: Oyuncunun yürüme yönünde veya oturduğu yerden kalkmak üzere olan bir kişinin üstünde boşluk bırakılır.
  5. Sıra dışı Uygulamalar: Alışılmış rutin konuşma, haber gibi stüdyo programlarında çok sıra dışı görüntü düzenlemeleri ilgiyi dağıtacağı için pek kullanılmaz. Örneğin çok yakın, çok genel, alttan veya çok tepeden yapılan çekimler ancak ara görüntü verebilmek amacıyla kısa süreli yapılır. Bununla birlikte yaratıcı kameramanlar, farklı açılardan görüntü vererek yönetmenin kameralarını yayına vermesini sağlayabilirler.
Yorumlar
  • 0 Yorum