Videonun Kullanım Alanları Deneme Sınavı Sorusu #961815

Aşağıdakilerden hangisi bir kameramanın çekim öncesinde yapması tavsiye edilen işlemlerden biri değildir?

 


Pedestal kilidini açarak kameranın yükseklik dengesini ölçün. Pedestali bıraktığınızda kamera yükseliyorsa, ağırlık ekleyin. Kamera düşüyorsa ağırlık azaltın, gerekirse basınçlı bölmeye hava basın.

Kameranız kapalıysa, teknik yönetmenle bağlantıya geçerek açtırın. Bakacınızdaki parlaklık ayarlarını yapın (Objektif kapağı varsa önceden açmayı unutmayın.).

 

Kameranız çıkışa verildiğinde (sizin kameranıza kesildiğinde), daha önceden belirlediyseniz veya yönetmen sizden istediyse hareketinizi yapın. Hareketiniz bittiğinde, görüntü başka bir kameraya kesilene kadar sabit kalın. Daha sonra farklı bir ölçekle yeni bir görüntü arayın.

Zoom ve netlik değiştirmeleri yaparak her iki düzeneğin de normal çalıştıklarını denetleyin. Dar açıdan genele yavaşça geçerek “back focus” hatası olup olmadığına bakın.

 

Çekim öncesinde kameranın başından ayrılacaksanız tüm kilitlerini kapatın ve kameraya bir başkasının ellemesine izin vermeyin.

 


Yanıt Açıklaması:

“Kameranız çıkışa verildiğinde (sizin kameranıza kesildiğinde), daha önceden belirlediyseniz veya yönetmen sizden istediyse hareketinizi yapın. Hareketiniz bittiğinde, görüntü başka bir kameraya kesilene kadar sabit kalın. Daha sonra farklı bir ölçekle yeni bir görüntü arayın.” Şeklindeki tavsiye çekim öncesi değil çekim sırasında yapılabilecekler arasındadır. Doğru cevap C’dir.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum