Web Grafik Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #387820

Aşağıdaki araçlardan hangisi Adobe Photoshop programında aktif çalışma alanı üzerinde boyama işlemi gerçekleştirir gibi, üzerinden geçilen alanları çalışmanın ilk haline döndürmemizi sağlar?


History Brush Tool (Tarih Fırça Aracı)

 

Clone Stamp Tool (Klon Damga Aracı)

 

Spot Healing Brush (Nokta Düzeltme Aracı)

 

Eyedropper Tool (Damlalık Aracı)

Blur Tool (Bulanıklaştırma Aracı)


Yanıt Açıklaması:

History Brush Tool (Tarih Fırça Aracı): Bu araç ile aktif çalışmanız üzerinde boyama işlemi gerçekleştirir gibi, üzerinden geçilen alanları çalışmanın ilk haline (geri) dönüştürmeniz mümkündür.

Clone Stamp Tool (Klon Damga Aracı): Bu araç, aktif çalışmada belirlenen bir bölümü, yine çalışmada yer alan uygun başka bir alana klonlayarak aktarmak ve bu şekilde rötuşlama yapmak amacıyla kullanılmaktadır.

Spot Healing Brush (Nokta Düzeltme Aracı): Genel olarak aktif çalışma ortamında rötuş yapmak adına kullanılan bu araç ile çalışmanın piksel – doku özellikleri izin verdiği sürece etkili bir şekilde nesneleri yok etmek mümkün olmaktadır.

Eyedropper Tool (Damlalık Aracı) ile herhangi bir nesnenin herhangi bir noktasındaki rengi kullanmak üzere alabilirsiniz.

Blur Tool (Bulanıklaştırma Aracı): Aktif çalışma ortamında ilgili alanlar üzerinde bulanıklık efekti uygulamak için kullanılabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum