Web Okuryazarlığı Deneme Sınavı Sorusu #1169872

.........., internette gezinirken web sunucusu tarafından web tarayıcı aracılığı ile bilgisayara kaydedilen, sunucudan yapılan ek istemler sırasında tekrar sunucuya gönderilen bilgidir.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? 


Çerez 

İstemci 

Sunucu 

Güvenlik duvarı 

DNS sunucusu


Yanıt Açıklaması:

İstemci; internet veya ağ üzerinde, sunucu bilgisayarlardan hizmet alan kullanıcı bilgisayarlarıdır.

Sunucu; bilgisayar ağlarında, diğer ağ bileşenlerinin (kullanıcıların) erişebileceği, kullanımına ve/veya paylaşımına açık kaynakları barındıran bilgisayar birimidir.


DNS Sunucusu; alan ad ve adreslerini IP denilen rakamlara çeviren sunucu hizmetidir. Bilgisayarlar ikili sayı sistemi ile çalıştığından www.alanadi.com gibi bir adresi tarayıcımıza yazdığımızda DNS sunucusu bu alan adının sayı karşılığını bulur ve iletişimi bu şekilde kurar.
Güvenlik Duvarı (Firewall): Bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım ya da yazılım tabanlı ağ güvenlik sistemidir.

Güvenlik duvarı; bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım ya da yazılım tabanlı ağ güvenlik sistemidir.

Çerez ise; internette gezinirken web sunucu tarafından web tarayıcı aracılığı ile bilgisayara kaydedilen, sunucudan yapılan ek istemler sırasında tekrar sunucuya gönderilen bilgidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum