Web Okuryazarlığı Deneme Sınavı Sorusu #1152018

Belirli bir kitleyi gerçekler hakkında yanıltmak ve/ya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla, herhangi bir konuda bilinçli olarak gerçeği saptırarak organize bir şekilde kişileri veya kurumları yanlış bilgilendirmek, aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?  


Misenformasyon 

Veri 

Enformasyon 

Örtülü bilgi 

Dezenformasyon 


Yanıt Açıklaması:

Misenformasyon, gerçek bir bilginin eksik, yanlış ya da yanlı bir şekilde iletilmesidir. Bilginin tümünü vermeyerek yanlış yönlendirmedir. Kasıtlı veya kasıtsız, bilinçli veya bilinçsiz olabilir. Bilgilerin yayılmasını, paylaşılmasını sağlayan İnternet, aynı zamanda misenformasyonun yayılmasında da en önemli kaynaklardan biri hâline gelmiştir, herhangi bir konuda bilinçli olarak gerçeği saptırarak organize bir şekilde kişileri veya kurumları yanlış bilgilendirmedir. Amacı belirli bir kitleyi gerçekler hakkında yanıltmak, kamuoyunu manipüle etmektir.

Dezenformasyon ise, herhangi bir konuda bilinçli olarak gerçeği saptırarak organize bir şekilde kişileri veya kurumları yanlış bilgilendirmedir. Amacı belirli bir kitleyi gerçekler hakkında yanıltmak, kamuoyunu
manipüle etmektir.

Dolayısıyla, doğru cevap E şıkkıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum