Web Tabanlı Kodlama Deneme Sınavı Sorusu #724377

  1. Temelinde HTML, CSS ve Javascript teknolojileri yer almaktadır.
  2. Öncelikle akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi mobil cihazları hedef alır
  3. İnternet sayfaları ve uygulamalar mobil cihazların internet tarayıcılarında sorunsuz bir şekilde çalışmakta ve görüntülenebilmektedir.
  4. Oldukça çeşitli ekran boyutları ve piksel yoğunlukları olan mobil cihazlarda içeriklerin okunabilir ve düzgün gösterilebilmesi için metin (tipografi), yerleşim ve ölçekleme özellikleri sunulmaktadır.

Güncel bir web çatısı olan Bootstrap ile ilgili verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?


I ve III

I, II ve III

III ve IV

II, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Bootstrap, internet siteleri ve internet tabanlı uygulamaların kullanıcı arayüzlerini (front-end) geliştirmek için kullanılabilecek bir web çatısıdır. Bootstrap, tarayıcı tarafında çalışan bir web çatısı olduğundan, temelinde HTML, CSS ve Javascript teknolojileri yer almaktadır.

Bootstrap öncelikle akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi mobil cihazları hedef alan bir felsefe ile geliştirilmiştir. Bootstrap ile üretilen internet sayfaları ve uygulamalar mobil cihazların internet tarayıcılarında sorunsuz bir şekilde çalışmakta ve görüntülenebilmektedir. Oldukça çeşitli ekran boyutları ve piksel yoğunlukları olan mobil cihazlarda içeriklerin okunabilir ve düzgün gösterilebilmesi için metin (tipografi), yerleşim ve ölçekleme özellikleri sunulmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum