Web Tabanlı Kodlama Deneme Sınavı Sorusu #724822

Css kütüphanesinde grid kullanımı aşağıdakilerden hangi anlama gelmektedir?


Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 2 eşit parçaya bölünür ve tarayıcı penceresinin tüm genişliği kullanılır.

Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 12 eşit parçaya bölünür ve tarayıcı penceresinin tüm genişliği kullanılır.

Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 3 eşit parçaya bölünür ve gerektiğinde sayfanın tüm genişliği kullanılır.

Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 6 eşit parçaya bölünür ve tarayıcı penceresinin tüm genişliği kullanılır.

Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 18 eşit parçaya bölünür ve tarayıcı penceresinin tüm genişliği kullanılır.


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde bir çok web sayfası tasarımında grid yapısı kullanılmaktadır. Hatta bir çok CSS kütüphanesi grid kullanımını destekleyecek araçlar sunmaktadırlar. Grid kullanımı ile genel olarak sayfa genişliği 12 eşit parçaya bölünür ve tarayıcı penceresinin tüm genişliği kullanılır. Grid kullanımı, tasarım öğelerini sayfa içinde yerleştirmeyi kolaylaştırır. 12 parçanın toplam genişliği yüzde yüz olacak şekilde ayarlanmaktadır. Bu durumda her bir parça yüzde 8,33’lük bir genişliğe sahip olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum