Web Tasarımı Satış ve Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #980025

Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0 ile birlikte ortaya çıkan dünyanın en popüler servislerinden biri değildir?


Yahoo

Youtube

MySpace

Twitter

Wikipedia


Yanıt Açıklaması:

İnternetin yeni bir evresi olan Web 2.0 ile birlikte ortaya çıkan dünyanın en popüler servislerinden bazıları şunlardır:

Wikipedia: Kullanıcılar tarafından ortaklaşa her dilde oluşturulan İnternet ansiklopedisi olarak tanımlanabilir. Wikipedia kurucularından Jimmy Wales, Wikipedia’yı, “Dünya üzerindeki her insana kendi dilinde, en üst kalitede, bedava bir ansiklopedi oluşturma ve dağıtma uğraşısı” olarak tanımlamaktadır. Ortaklaşa üretilen içeriklere güncelleme yapma imkânı tanıyan Wikipedia, Web 2.0’ın İnterneti ortak alan olarak kullanma ve kullanıcı katılımı prensiplerine birebir olarak uymaktadır.

Youtube: Video içeriklerinin paylaşılabildiği bir web sitesidir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmaktadır. Genelde bireyler tarafından üretilen içeriklerle sıradan kullanıcılar içeriklerini bütün dünyayla paylaşma fırsatını elde etmektedirler. Hiç bir yazılım bilmeyen kullanıcılara sadece kullanıcı panelinden içerik yayınlanma imkânı veren bu site, İnternetin bir platform olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Myspace: Web ortamında kullanıcıların diğer kullanıcılarla iletişim ve arkadaşlık kurabilecekleri bir sosyal ağdır. Bu uygulama ile resim ve videolar paylaşılabilir, gruplar oluşturulabilir. Diğer Web 2.0 uygulamalarına benzer olarak, Myspace kullanıcıları web ortamında kolayca içerik üreterek, ürettikleri içerikleri web ortamında rahatlıkla paylaşabilmektedirler. Bu özellik, Web 2.0’ın prensiplerinden olan ‘ilk benimsenenler tarafından kolayca alınabilmesi’ özelliğiyle de paraleldir.

Twitter: Web 2.0 ile birlikte insanlar web ortamında ortak bir platformda etkileşime geçebilme fikirlerini paylaşabilme olanağına sahip olmuşlardır. Web 2.0 ın amaçlarından bir tanesi de dinamik bir yapı oluşturmaktır. Bir mikroblog sitesi olan Twitter sayesinde insanlar sosyal ortamda fikirlerini paylaşabilirler ve paylaşılan fikirleri çok kolaylıkla okuyabilirler. Dünyanın herhangi bir noktasındaki gelişmeyi geleneksel medya kanallarından önce elde etme imkânına sahip olan kullanıcıların kendileri de bu web uygulaması sayesinde birer haber kaynağıdır.

Bu nedenle doğru yanıt a) seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum