Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #377162

Goolge Web Designer araç çubuğunda bulunan ”El aracı”nın görevi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?


Basit şekiller oluşturmak için kullanılır. Kalem aracı; Adobe Photoshop’ta bulunan kalem aracı ile benzer bir araçtır, düz çizgi ve eğrilerden oluşan çizim oluşturmak için kullanılır. Diğer üç araç ile ise oval, dikdörtgen ve düz çizgi oluşturmak mümkündür.

İlk iki araç ögelerin dolgu ve çizgi rengini değiştirmek için kullanılır. Üçüncü araç ile ise ögelere renk geçişi dolgusu eklenebilir.

Sahnenin 3 boyutlu görünümünü değiştirmek için kullanılır.

Çalışma alanı içinde gezinmek için kullanılır.

Çalışma alanını yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için kullanılır.


Yanıt Açıklaması:

Tuval araçları: Basit şekiller oluşturmak için kullanılır. Kalem aracı; Adobe Photoshop’ta bulunan kalem aracı ile benzer bir araçtır, düz çizgi ve eğrilerden oluşan çizim oluşturmak için kullanılır. Diğer üç araç ile ise oval, dikdörtgen ve düz çizgi oluşturmak mümkündür. Renk araçları: İlk iki araç ögelerin dolgu ve çizgi rengini değiştirmek için kullanılır. Üçüncü araç ile ise ögelere renk geçişi dolgusu eklenebilir. 3D sahne döndürme aracı: Sahnenin 3 boyutlu görünümünü değiştirmek için kullanılır. El aracı: Çalışma alanı içinde gezinmek için kullanılır. Yakınlaştırma aracı: Çalışma alanını yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için kullanılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum