Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #873480

cyb

Aşağıdakilerden hangisinde Cyberduck programından bulut hizmeti olan Dropbox’a bağlanma aşamaları ile ilgili verilen işlem sıralaması doğru verilmiştir?


I – II – III – IV – V

I – II – IV – III – V

II – I – V – IV – III

II – I – III – IV – V

II – III – V – IV – I


Yanıt Açıklaması:

Cyberduck’tan Dropbox’a bağlanmayı aşağıda açıklayalım:

  1. Araç çubuğundaki “Yeni Bağlantı” butonuna tıklayınız veya menüden “Dosya>Bağlantı Aç”a tıklayınız. Karşımıza “Yeni Bağlantı” penceresi gelir.
  2. En üst satırdaki alanda “Dropbox”ı seçiniz. “Dropbox Account” bölümüne Dropbox’a bağlanırken kullandığınız eposta adresinizi yazınız. Ardından “Bağlan” butonuna tıklayınız. Ardından bir otomatik olarak “Dropbox” web sayfası açılacaktır.
  3. Cyberduck ile bağlantı kurmak için Dropbox’ta oturum açmamız gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak “Sign in (Oturum aç)”e tıklayınız.
  4. Dropbox’a giriş yaptıktan sonra “Cyberduck would like access to the files and folders in your Dropbox (Cyberduck, Dropbox’taki dosya ve klasörlerinize erişmek istemektedir.).” ifadesi ekranda görünecektir. Burada “Allow (İzin ver)” butonuna tıklayınız.
  1. Açılan sayfada bir metin kutusunda “Authorization Code (Yetki Kodu)” belirecektir. Bu kodu kopyalayıp Cyberduck programına geri dönüyoruz. Burada açık olan pencerede “Authorization Code” bölümüne kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz. Ardından “Login (Bağlan)” butonuna tıklıyoruz.
  1. Cyberduck programında Dropbox hesabınızdaki tüm dosyalarınız belirecektir.
  2. Cyberduck programı içinden sürükle-bırak yöntemi ile yerel bilgisayarınızdan Dropbox’ınıza veya tam tersi dosya aktarımı yapabilirsiniz. Dropbox’ınızdaki dosyaları düzenleyebilirsiniz (Silme/Ad değiştirme vb.).
  3. Cyberduck programını tekrar açtığımızda Dropbox’a şifre girmeden erişebilmek için Dropbox’a giriş yaptıktan sonra menüden “Yer İmi > Yeni Yer İmi”ni seçtiğimiz zaman açık olan Dropbox’ımız otomatik olarak yer imlerine eklenecektir. Cyberduck programına bir sonraki girişimizde menüden “Yer İmi > Yer İmleri Aç/Kapa”ya tıkladıktan sonra kayıtlı yer imleri ekrana gelecektir. Buradan Dropbox’ı tıklayıp açabiliriz.

 Doğru cevap B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum