Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #1063981

"Adobe firmasının sahip olduğu bu uygulama geliştirme çerçevesi, yerli uygulama geliştirme arayüzlerine ihtiyaç duymadan HTML, CSS ve JavaScript üzerinden uygulama geliştirmeyi sağlayan bir karma uygulamadır." tanımı verilen programlama dili aşağıdakilerden hangisidir?


Cordova

jQuery Mobile

Titanium

Ionic

Sencha Touch


Yanıt Açıklaması:

Üst seviye programlama dilleri, kolaylıkları için
tercih edildiğinden web yayıncılığından mobil yayıncılığa geçiş için sıklıkla tercih edilen karma uygulamalar olmaktadırlar. Bu uygulamalara aşağıdaki örnekler verilebilir:

  • jQuery Mobile: jQuery geliştirme çerçevesinin özellikle tüm mobil platformlarda çalışmak üzere özelleştirilmiş halidir ve dokunmatik özelliklerin önde tutulduğu bir geliştirme ortamıdır.
  • Cordova: Adobefirmasının sahip olduğu bu uygulama geliştirme çerçevesi, yerli uygulama geliştirme arayüzlerine ihtiyaç duymadan HTML, CSS ve JavaScript üzerinden uygulama geliştirmeyi sağlayan bir karma uygulamadır.
  • Titanium: JavaScript tabanlı bir uygulama
    geliştirme çerçevesi olmakla birlikte yerli
    uygulama program arayüzlerinden faydalanabildiği için yerli öğelere erişimi sayesinde oldukça hızlı çalışan programların geliştirilmesine izin vermektedir.
  • Ionic: HTML5 tabanlı çalışan bu çerçeve,
    üst seviye bir geliştirme dili kullanmakla
    birlikte donanımsal hızlandırmadan faydalanarak cihazların işlem gücünden istifade edebildiği için çok hızlı çalışabilen uygulamaların geliştirilmesi için etkili bir çözüm olmaktadır.
  • Sencha Touch: JavaScript yerine HTML ve
    CSS ile çalışılabilen ve uygulama ile web
    uygulaması arası bir bölgede işlev gören
    Sencha, temalar yoluyla uygulamalara yerliymiş izlenimi verebilmektedir. Doğru yanıt A seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum