Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #378347

Bulu altyapısından “Özel Bulut (Private Cloud)”  aşağıdakilerden hangisiyle doğru olarak tanımlanmıştır?


Bu dağıtım modelinde bulut altyapısı, çoklu kullanıcıları da içeren tek bir kurumun kullanımı için yapılandırılmaktadır. Kurumların özel gereksinimlerine göre denetim ve güvenlik yapıları tasarlanmaktadır. İşlem kapasitesi, depolama ve ara yazılım gibi kaynak havuzlarının yönetimi işletmelerin kendisi tarafından yapılabilir.

Ortak bulut teknolojileri, benzer ihtiyaçlara sahip birden çok kurum tarafından erişilip kullanılabilir. Bu bulut ile farklı kurumlar, ortak paylaşımlı havuz üzerinden güvenli bir ortamda işbirlikleri gerçekleştirebilirler.

Tüm kamunun ya da geniş bir sektörün kullanımına sunulan ve birçok kullanıcı tarafından erişilip kullanılabilen modeldir.

İki veya daha fazla dağıtım modelinin birlikte kullanıldığı bulut modelidir. Kurumlar ve kullanıcılar ihtiyaçlarına uygun olarak özel, topluluk ya da kamu bulut seçeneklerinin kombinasyonlarını kullanabilirler. Bu model ile verilerin, uygulamaların ve hizmetlerin taşınabilirliği kolaylaşır ve dağıtım modelleri için daha fazla seçenek sunulur.

Bu modelde, kullanıcıya kendi uygulamalarını geliştirebileceği platform hizmeti sunulmaktadır. Kullanıcıya iletişim ağını, sunucuları, işletim sistemlerini veya depolama aygıtlarını da kapsayan ağ altyapısını konumlandırma ve çalıştırma olanağı olan bir platform sağlanmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

- Özel Bulut (Private Cloud): Bu dağıtım modelinde bulut altyapısı, çoklu kullanıcıları da içeren tek bir kurumun kullanımı için yapılandırılmaktadır. Kurumların özel gereksinimlerine göre denetim ve güvenlik yapıları tasarlanmaktadır. İşlem kapasitesi, depolama ve ara yazılım gibi kaynak havuzlarının yönetimi işletmelerin kendisi tarafından yapılabilir.

- Topluluk Bulutu (Community Cloud): Ortak bulut teknolojileri, benzer ihtiyaçlara sahip birden çok kurum tarafından erişilip kullanılabilir. Bu bulut ile farklı kurumlar, ortak paylaşımlı havuz üzerinden güvenli bir ortamda işbirlikleri gerçekleştirebilirler.

- Kamu Bulutu (Public Cloud): Tüm kamunun ya da geniş bir sektörün kullanımına sunulan ve birçok kullanıcı tarafından erişilip kullanılabilen modeldir.

- Hibrit Bulut (Hybrid Cloud): İki veya daha fazla dağıtım modelinin birlikte kullanıldığı bulut modelidir. Kurumlar ve kullanıcılar ihtiyaçlarına uygun olarak özel, topluluk ya da kamu bulut seçeneklerinin kombinasyonlarını kullanabilirler. Bu model ile verilerin, uygulamaların ve hizmetlerin taşınabilirliği kolaylaşır ve dağıtım modelleri için daha fazla seçenek sunulur.

- Platform Hizmeti (Platform as a Service-PaaS)): Bu modelde, kullanıcıya kendi uygulamalarını geliştirebileceği platform hizmeti sunulmaktadır. Kullanıcıya iletişim ağını, sunucuları, işletim sistemlerini veya depolama aygıtlarını da kapsayan ağ altyapısını konumlandırma ve çalıştırma olanağı olan bir platform sağlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum