Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #379046

I. Bloglama, müşterilerin veya takipçilerin neler olup bittiğine dair bilgilerinin güncel tutulması ve yeni fırsatlar hakkında ipuçları verilmesi için kolay bir yol sağlar.

II. Bir müşteri/takipçi, blog sayfasına ne kadar katılım sağlarsa, o sayfa üzerinden harcama yapma olasılığı o kadar artar.

III. Bloglar aracılığıyla ürün veya hizmetin satışı gerçekleştirileceği gibi, reklamcılık ve bağlı ürünler gibi diğer seçeneklerden de gelir elde edilebilir.

IV. Bloglar veritabanı dosyalarının daha iyi düzenler ve sunucuyu yormaz.

V. Bloglar tasarım açısından en kolay düzenlenebilen sayfalardır.

Yukarıda “Bloglar” son zamanlarda İnternet kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği web araçlarından birisi olma nedenleri sıralanmıştır. Aşağıdakilerden hangileri bu nedenlerdendir?


I, II, III

II, III, IV

III, IV, V

I, III, V

I, II, IV


Yanıt Açıklaması:

Bloglar son zamanlarda İnternet kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği web araçlarından birisi olmuştur. Bunun nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır (Duermyer, 2017):

- Yeni ve güncel içerikleri taramanın arama motorları tarafından en çok tercih edilen teknik olduğu düşünüldüğünde, bloglamanın çok iyi bir arama motoru optimizasyonu (search engine optimization (SEO)) aracı olması bu nedenlerden biridir.

- Bloglama, müşterilerin veya takipçilerin neler olup bittiğine dair bilgilerinin güncel tutulması ve yeni fırsatlar hakkında ipuçları verilmesi için kolay bir yol sağlar.

- Bir müşteri/takipçi, blog sayfasına ne kadar katılım sağlarsa, o sayfa üzerinden harcama yapma olasılığı o kadar artar.

- Bloglar aracılığıyla ürün veya hizmetin satışı gerçekleştirileceği gibi, reklamcılık ve bağlı ürünler gibi diğer seçeneklerden de gelir elde edilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum