Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #378318

Aşağıdakilerden hangisi “Bulut Bilişim” kavramını doğru açıklar?


Zaman, platform ve cihazdan bağımsız olarak, ağ üzerinden paylaşılabilir bilişim kaynaklarına erişim sağlayan, dinamik olarak ölçeklenebilen ve kullandığın kadar öde felsefesine dayanan servis odaklı mimariye sahip bir modeldir.

Metin, video, dijital görüntüler, resim ve medyanın diğer formlarını kişisel, ticari veya topluluk sitelerinde, bloglarda, dergi ve haber portallarında, sosyal medya platformlarında yayınlama ve güncelleme sürecidir.

Microsoft tarafından desteklenen sunucu taraflı bir kodlama platformudur.

Dosyaların, web sunucusunu çalıştıran bilgisayarda depolandığı yerdir. Web sunucusu, genellikle (ancak her zaman değil) siteyi web üzerinde kullanıma açan bilgisayardır.

Çalışma dizinidir ve genellikle sabit sürücüdeki bir klasördür. Dreamweaver, bu klasörü yerel site kökü olarak ifade eder.


Yanıt Açıklaması:

Web Yayıncılığı: Metin, video, dijital görüntüler, resim ve medyanın diğer formlarını kişisel, ticari veya topluluk sitelerinde, bloglarda, dergi ve haber portallarında, sosyal medya platformlarında yayınlama ve güncelleme sürecidir. ASP (Active Server Pages): Microsoft tarafından desteklenen sunucu taraflı bir kodlama platformudur. Uzak Klasör: Dosyaların, web sunucusunu çalıştıran bilgisayarda depolandığı yerdir. Web sunucusu, genellikle (ancak her zaman değil) siteyi web üzerinde kullanıma açan bilgisayardır. Yerel Klasör: Çalışma dizinidir ve genellikle sabit sürücüdeki bir klasördür. Dreamweaver, bu klasörü yerel site kökü olarak ifade eder. Bulut Bilişim: Zaman, platform ve cihazdan bağımsız olarak, ağ üzerinden paylaşılabilir bilişim kaynaklarına erişim sağlayan, dinamik olarak ölçeklenebilen ve kullandığın kadar öde felsefesine dayanan servis odaklı mimariye sahip bir modeldir.

Yorumlar
  • 0 Yorum