Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #1063927

Aşağıdakilerden hangisi mobil teknolojilerin sınırlılıklarından biri değildir?


Bataryaların hassas olması

Ekran boyutunun artması

Gereken işlem gücünün fazla olması

Yazılımlarda sınırlılıklar yaşanması

Cihazların tümleşme geçirmesi


Yanıt Açıklaması:

Mobil teknolojilerinin ardındaki itici güç, bu cihazların büyük ölçüde kişisel olmaları olup kişisel olmaları da insanların bu cihazları olumsuzluk yaşamadan üzerlerinde taşıyabilmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda mobil cihazlar için en önemli fiziksel etkenlerin boyut ve ağırlıkları olduğu daha önce ifade edilmiştir. Bu nitelikleri en büyük avantajları olmakla birlikte teknik ve işlevsel anlamda önemli sınırlılıkları da beraberinde getirmektedir. Bunlar;

  • Güç yoğunluklarının fazlalığı, aynı zamanda bataryaları hassas kılmaktadır ve kontrollü bir şekilde enerjilerinin doldurulup boşaltılması gerekmektedir.
  • Cihaz boyutlarına ilişkin önemli bir diğer sınırlılık da ekran boyutu olmaktadır. Cihazlardaki büyüme eğilimi, özellikle daha zengin içeriklerin mobil cihazlarda da sunulabilmesinin ardından ekran boyutunun önemini arttırmasıyla gelişmiştir.
  • Yazılım sınırlılıkları, kullanıcılara içerik ve hizmetlerini sunmak isteyen kişiler için de engel taşımaktadır.
  • Kameralardan, veri kanallarından ve kullanıcı girdisinden gelen bu kadar veriyi işlemek, ve bu kadar verinin daha sonra ses, görüntü ve hatta titreşim olarak çıktısını sağlamak için gereken işlem gücü ve depolamadaki bant genişliği, saniyedeki toplam işlem sayısı bakımından birkaç nesil önceki masaüstü bilgisayarları aşabilmektedir. Bu oranda bir işlem gücü artışı, beraberinde yükselen güç ihtiyacı ve ısıyı getirmesine rağmen mobil cihazlarda kullanılan donanım mimarisi de küçülmeye devam etmektedir.
  • Mobil cihazların yaygınlık kazanmalarının önemli sebeplerinden biri, bu cihazların tümleşmegeçirerek başka cihazların özelliklerini barındırmaları olmuştur. İlk dört seçenekte sınırlılıklar verilirken son seçenekte bi avantaja yer verilmiştir. Doğru yanıt E seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum