Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #378396

Aşağıdakilerden hangisi Hadoop doğru bir şekilde tanımlar?


Microsoft tarafından yönetilen veri merkezlerinin küresel ağı üzerinden uygulama ve servislerin oluşturulması, dağıtılması ve yönetimi için oluşturulmuş bir bulut platform hizmetidir.

Sıradan sunuculardan (commodity hardware) oluşan küme (cluster) üzerinde büyük verileri işlemek amaçlı uygulamaları çalıştıran ve Hadoop Distributed File System (HDFS) olarak adlandırılan bir dağıtık dosya sistemi ile Hadoop MapReduce özelliklerini bir araya getiren, Javaile geliştirilmiş açık kaynaklı bir kütüphanedir.

İnternete bağlı birden fazla sunucunun birbiri ile uyumlu bir şekilde sunucu hizmeti vermesidir.

Tüm kamunun ya da geniş bir sektörün kullanımına sunulan ve birçok kullanıcı tarafından erişilip kullanılabilen modeldir.

Ortak bulut teknolojileri, benzer ihtiyaçlara sahip birden çok kurum tarafından erişilip kullanılabilir. Bu bulut ile farklı kurumlar, ortak paylaşımlı havuz üzerinden güvenli bir ortamda işbirlikleri gerçekleştirebilirler.


Yanıt Açıklaması:

Kudu: Korumalı bir ortamda Azure Websitelerinin dağıtımının otomatik veya manuel olarak yönetilmesini sağlayan, açık kaynak kodlu, IIS ile birlikte çalışan bir sürekli entegrasyon ve dağıtım motorudur. Microsoft Azure: Microsoft tarafından yönetilen veri merkezlerinin küresel ağı üzerinden uygulama ve servislerin oluşturulması, dağıtılması ve yönetimi için oluşturulmuş bir bulut platform hizmetidir. Bulut Sunucu (Cloud Web Hosting): İnternete bağlı birden fazla sunucunun birbiri ile uyumlu bir şekilde sunucu hizmeti vermesidir. Kamu Bulutu (Public Cloud): Tüm kamunun ya da geniş bir sektörün kullanımına sunulan ve birçok kullanıcı tarafından erişilip kullanılabilen modeldir. Topluluk Bulutu (Community Cloud): Ortak bulut teknolojileri, benzer ihtiyaçlara sahip birden çok kurum tarafından erişilip kullanılabilir. Bu bulut ile farklı kurumlar, ortak paylaşımlı havuz üzerinden güvenli bir ortamda işbirlikleri gerçekleştirebilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum