Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #379264

Twiter’da # (Etiket) terimi aşağıdakilerden hangisinde doğru açıklanmıştır?


İlgi çeken Tweetlerin beğenilmesi için kullanılan düğmedir.

Bir Tweetin altına yorum ve yanıt yazmak için kullanılır.

Kullanıcının profil sayfasında en üstte tutturulan Tweetlerdir. Yeni Tweetler gönderilse bile sabitlenmiş Tweet en üstte kalmaya ve dikkat çekmeye devam eder.

Tweetlere kullanıcı adı eklemek için kullanılır. Kullanıcılar Tweetlerinde bir diğer kullanıcıdan bahsetmek, o kullanıcıya Direkt Mesaj göndermek veya profiline bağlantı göndermek için kullanıcı adının başına # işareti koymalıdır.

Etiket, # sembolünden hemen sonra gelen herhangi bir sözcük veya sözcük öbeğidir. Bir etikete tıklandığında o etikete ait diğer kullanıcıların Tweetleri görülebilir. Etiketlerin kullanılması ortak görüşlere ait Tweetlerin daha kısa sürede ve kolay bir şekilde yayılmasını sağlar.


Yanıt Açıklaması:

- Beğen: İlgi çeken Tweetlerin beğenilmesi için kullanılan düğmedir.

- Yanıtla: Bir Tweetin altına yorum ve yanıt yazmak için kullanılır.

- Sabitlenmiş Tweetler: Kullanıcının profil sayfasında en üstte tutturulan Tweetlerdir. Yeni Tweetler gönderilse bile sabitlenmiş Tweet en üstte kalmaya ve dikkat çekmeye devam eder.

- @ bahseme: Tweetlere kullanıcı adı eklemek için kullanılır. Kullanıcılar Tweetlerinde bir diğer kullanıcıdan bahsetmek, o kullanıcıya Direkt Mesaj göndermek veya profiline bağlantı göndermek için kullanıcı adının başına @ işareti koymalıdır.

- Etiket: Etiket, # sembolünden hemen sonra gelen herhangi bir sözcük veya sözcük öbeğidir. Bir etikete tıklandığında o etikete ait diğer kullanıcıların Tweetleri görülebilir. Etiketlerin kullanılması ortak görüşlere ait Tweetlerin daha kısa sürede ve kolay bir şekilde yayılmasını sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum