Web Yayıncılığı Araçları Deneme Sınavı Sorusu #378329

Bulut Bilişimin “Geniş ağ erişimi” aşağıdakilerden hangisiyle doğru tanımlanmıştır?


Kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilişim kaynaklarını herhangi bir bireyle etkileşime girmeye gerek kalmadan kendileri alabilirler.

Kullanıcılar bulut hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan bilişim hizmetlerine internet aracılığıyla erişebilirler. Bulut bilişim sistemleri bu erişim için akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları gibi farklı istemcilerin kullanımına olanak sağlayan altyapılara sahiptir.

Bulut hizmet sağlayıcı tüketici talebine göre atanan farklı fiziksel ve sanal kaynakları kullanıcılara hizmet etmek için bir araya getirmiştir.

Bulut bilişimde kapasite, hızlı bir şekilde talebi ölçeklendirebilmek için esnek olarak azaltılıp arttırılabilir. Kullanıcılar istedikleri zaman ve miktarda, kapasiteden sınırsız olarak yararlanabilirler ve kullandıkları kadar öderler.

Bulut sistemlerinde kaynak kullanımı takip edilebilir, kontrol edilebilir ve raporlanabilir. Bu sayede, hem kullanıcılar hem de servis sağlayıcılar için şeffaflık sağlanabilir.


Yanıt Açıklaması:

İsteğe bağlı kendi kendine hizmet: Kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilişim kaynaklarını herhangi bir bireyle etkileşime girmeye gerek kalmadan kendileri alabilirler. Geniş ağ erişimi: Kullanıcılar bulut hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan bilişim hizmetlerine internet aracılığıyla erişebilirler. Bulut bilişim sistemleri bu erişim için akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları gibi farklı istemcilerin kullanımına olanak sağlayan altyapılara sahiptir. Kaynak havuzu: Bulut hizmet sağlayıcı tüketici talebine göre atanan farklı fiziksel ve sanal kaynakları kullanıcılara hizmet etmek için bir araya getirmiştir. Çabukluk ve esneklik: Bulut bilişimde kapasite, hızlı bir şekilde talebi ölçeklendirebilmek için esnek olarak azaltılıp arttırılabilir. Kullanıcılar istedikleri zaman ve miktarda, kapasiteden sınırsız olarak yararlanabilirler ve kullandıkları kadar öderler. Ölçülebilir hizmet: Bulut sistemlerinde kaynak kullanımı takip edilebilir, kontrol edilebilir ve raporlanabilir. Bu sayede, hem kullanıcılar hem de servis sağlayıcılar için şeffaflık sağlanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum