Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #1113248

Aşağıdaki TCP ve IP protokolleri ile ilgili açıklamalardan hangisi yanlıştır?


TCP, verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve karsı tarafta bu paketlerin yeniden düzgün bir şekilde birleştirilmesini sağlar. IP ise iletilen paketlerin istenilen ağ adresine yönlendirilmesini kontrol eder.

TCP ve IP protokollerinin dışında internet protokol takımında yer alan protokollere HTLM ve FTP protokolleri örnek verilebilir.

Bilgisayarlar TCP/IP yapılandırmasını ağ içinde herhangi bir yerde bulunan DHCP sunucularından otomatik olarak alır.

Internet protokol takımı, internetin çalışmasını sağlayan iletişim protokollerinin bütünü için kullanılan bir kavramdır. Bu protokol takımı TCP/IP protokol takımı olarak da adlandırılmaktadır.

Taşıma katmanında verinin ne şekilde gönderildiği gösterilir. TCP veya UDP gibi protokoller bu katmandadır.


Yanıt Açıklaması:
  • TCP, verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve karsı tarafta bu paketlerin yeniden düzgün bir şekilde birleştirilmesini sağlar. IP ise iletilen paketlerin istenilen ağ adresine yönlendirilmesini kontrol eder.
  • TCP ve IP protokollerinin dışında internet protokol takımında yer alan protokollere HTTP ve FTP protokolleri örnek verilebilir.
  • Bilgisayarlar TCP/IP yapılandırmasını ağ içinde herhangi bir yerde bulunan DHCP sunucularından otomatik olarak alır.
  • Internet protokol takımı, internetin çalışmasını sağlayan iletişim protokollerinin bütünü için kullanılan bir kavramdır. Bu protokol takımı TCP/IP protokol takımı olarak da adlandırılmaktadır.
  • Taşıma katmanında verinin ne şekilde gönderildiği gösterilir. TCP veya UDP gibi protokoller bu katmandadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum