Web Yayıncılığı Deneme Sınavı Sorusu #1152497

Bir web sitesi tasarlanırken öncelikle içeriğinin belirlenmesi, hazırlanması gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi içeriğin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaz?


Gerçek hayata yönelik ve güncel olmalı

Web sitesinde kullanıcıların beklentilerini belirtebilecekleri formlar, iletişim bilgileri ve sosyal medya bileşenlerinin bulundurulmalı

Güvenilir ve özgün olmalı

Yazım ve dil bilgisi kurallarına uygun olarak yazılmalı

Etkileşimli olmalı


Yanıt Açıklaması:

Web sitesinde sunulacak içeriğin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır.

  • Gerçek hayata yönelik, web sitesi kullanıcılarının sorusuna cevap veren içerikler daha fazla kullanıcı çeker.
  • Sunulan içeriklere yönelik yenilikler veya değişiklikler dikkate alınarak yapılan güncellemeler kullanıcının sistemde tutulmasını sağlar. Bunun için de veri tabanlarının etkili bir şekilde kullanılması Veri tabanına bağlı yönetim sistemi bulunmayan bir web sitesinde içeriklerin güncellenmesi, duyuru ve haber gibi içeriklerin değiştirilmesi oldukça zordur.
  • Web sitesinde kullanıcıların beklentilerini belirtebilecekleri formlar, iletişim bilgileri ve sosyal medya bileşenlerinin bulundurulması hedef kitle olarak kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesinde etkili yöntemlerdir. Bu yollarla alınan geri bildirimler sayesinde web sitesi içerikleri kullanıcı isteklerine uygun olarak sunulabilir.
  • Web sitesinde sunulacak içeriklerin güvenilir ve özgün olması gerekir. Diğer bazı web sitelerinden alınmış içerikler kullanılmamalıdır. Bu tür kullanımlar sitenin güvenirliğini azaltacaktır. Benzer şekilde yabancı bir kaynaktan birebir çeviri yoluyla hazırlanan içerikler kullanıcıların verilmek isteneni anlamasında zorluklara neden olabilir. Bu nedenle içeriklerin hazırlanma süreçleri ciddiye alınarak iyi bir planlama ve çalışmayla üretilmelidir.
  • Web sitesinde sunulacak içeriğin yazım ve dil bilgisi kurallarına uygun olarak yazılması gerekir. Ayrıca içeriğin alanı ile ilgili kavram ve terimler dikkatli bir şekilde seçilmeli ve kullanılmalıdır. Bunu yapmak web sitesinin güvenirliğini ve saygınlığını artıracaktır.
Yorumlar
  • 0 Yorum